Stylingproducten voor mannen

Uitleg verschillende Stylingproducten

Verschil producten van de kapper en supermarkt

Vaak krijgen wij de vraag waarom onze producten duurder zijn dan die uit de supermarkt of drogist? En zijn ze beter?

Professionele producten

  1. bevatten minder schadelijke stoffen zoals siliconen en sulfaten. Producten van de supermarkt of de drogist bevatten vaak de niet oplosbare siliconen en agressieve sulfaten. De reden hiervoor is dat het minder duur is om deze stoffen te produceren.
  2. bevatten hoogwaardige ingrediënten en die zijn relatief duurder, wat voor een groot deel het prijsverschil verklaart.
  3. zijn sterker geconcentreerd dan een product uit de supermarkt. Heb je van een supermarkt shampoo een handpalm vol nodig, bij een professioneel product kun je met een kleine hoeveelheid al volstaan. Je hebt veel minder van het product nodig om meer resultaat te krijgen.

Gel

Gels kunnen ingedeeld worden in lichtgewicht en zwaargewicht. Lichtgewicht gels zijn bedoeld voor dun haar, terwijl zwaargewicht gels ontworpen zijn voor zwaar of dik haar. Gels worden ook gebruikt om streng gestructureerde kapsels te creëren.

Een haargel is een gelei achtige substantie. Een haargel wordt in de meeste gevallen gebruikt in kort haar en werkt het beste als je deze gebruikt in handoekdroog haar. De haargel wordt hard en, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de clay, is deze niet de hele dag te re-stylen. Er zijn haargels in verschillende sterktes, deze worden meestal aangeduid op de verpakking. Hoe hoger het getal hoe sterker de gel is.

Dit product gebruik je om je haar te verstevigen. Is ideaal voor kort haar om een strakke look mee te creëren. De gel zorgt voor een lichte versteviging tot sterke fixatie met als resultaat een perfect gestyled en glanzend kapsel. Let op: De goedkope gels zijn vrij chemisch en kunnen soms witte vlokken geven in je haar.

Voor wie?

Ideaal voor korte kapsel. Als je last hebt van pluishaar moet je dit zeker gebruiken, want gel gaat pluizen tegen.

Resultaat?

Geeft een perfect gestyled en glanzend kapsel (wet look)

Paste

Een makkelijk en allround product dat goed past in je collectie haarproducten.

Een haarpasta lijkt behoorlijk op een clay, maar zoals de naam al zegt, lijkt de substantie op pasta. Daardoor is het makkelijker door het haar te verdelen. Een haarpasta geeft structuur en controle over het haar en is de hele dag te re-stylen.

Een haarpasta is het meest geschikt voor kort tot half lang haar en geeft over het algemeen een matte finish.

Clay

Een haarclay (klei) is een klei achtige pasta en is geschikt voor kort tot half lang haar. Een haarclay is geschikt voor fijn haar. maar ook voor normaal tot veel haar, zorgt voor textuur in het haar en geeft een matte finish. Als je een clay gebruikt kun je het haar de hele dag door re-stylen. Een clay heeft een droge textuur die je goed warm moet wrijven in je handpalmen, alvorens je het kan aanbrengen in je haar.

Een haarclay gebruik je op droog haar.

Voor de out-of-bed-look. Als je wilt dat je haar langer houdt voeg je nog een beetje gel toe. interessant voor mannen die op zoek zijn naar kapsels met een hoge hold en een matte finish.

zijn uitermate geschikt om aan te brengen in handdoek droog haar om vervolgens het haar droog te föhnen. Dat zorgt voor veel volume en indien gewenst kan je nadat je haar droog is geföhnd nog wat haar klei of wax aanbrengen voor de daadwerkelijke styling.

Vooral voor mannen met iets dunner haar kan een haarklei uitkomst bieden wanneer deze in handdoek droog haar wordt aangebracht omdat het zorgt voor meer volume en voller haar.

Wax

Een wax lijkt het meest op gel. Het verschil tussen wax en gel is dat wax niet hard wordt en gel wel. Wax kun je het beste gebruiken op droog haar. Een wax is geschikt voor alle haartypes. Je kunt het haar de hele dag door stylen en re-stylen. Makkelijk dus als je ineens bedenkt dat je een andere look wilt.

Er zijn twee typen waxen, namelijk waxen op waterbasis en waxen op petroleum of (olie)basis. Een haarwax op oliebasis geeft een hoge hold maar is iets lastiger uit te wassen dan een waterbasis product.

Net zoals gel voorkomt wax dat je haar gaat pluizen. Het is een product met (bijen)was als hoofdingrediënt en maakt je haar een beetje vettig, geeft glans, verstevigt het haar en geeft een ruig en mat effect. Wax wordt door warmte geactiveerd. Je kunt je haar dus gedurende de dag met je vingers steeds opnieuw in model brengen. In tegenstelling tot gel blijft wax soepel en droogt het je haar niet uit. Het is zowel op droog als nat haar aan te brengen, geschikt voor kort tot halflang haar en zorgt voor stevige fixatie en een onverwoestbaar kapsel.

Pomade

Dit product bestaat al sinds de jaren twintig, vorige eeuw. Pomades zijn geschikt voor hairstyling van lang haar en geven je haar een glanzende en nette look. Ook erg geschikt voor pluizig haar of je baard.

Er zijn zowel pomades op waterbasis als op oliebasis en allebei hebben ze hun eigen kernmerken. pomades vaak ingezet voor klassieke looks, zoals de jaren 50 en 60 slick looks. Wanneer je op zoek bent naar een slicked (back) look of soortgelijke looks met veel glans, dan is een pomade het product wat je nodig hebt. En omdat ze iets natter zijn, kan je sommige pomades ook goed gebruiken wanneer je golvend of krullend haar hebt.

Een pomade is het meest te vergelijken met een gel, maar is wat vettiger en wordt niet hard. De pomade werd veel gebruikt in de jaren '50 en '60 om vetkuiven mee te maken. Tegenwoordig zien we de pomade weer vaker over de toonbank gaan. Er bestaan 2 verschillende soorten pomades. Zo is er een pomade op oliebasis (origineel) en er zijn pomades op waterbasis. Een pommade is van origine een product op olie basis, maar is lastig uit te wassen. Om de pomade op oliebasis goed uit het haar te verwijderen, is het belangrijk om 1x per week een goede clarifying shampoo te gebruiken. Deze shampoo verwijdert alle opgestapelde resten van stylingproducten uit het haar. Een pomade op waterbasis is gemakkelijker uit het haar te wassen. Je gebruik hem in droog haar. Een pomade is uitermate geschikt voor langer tot half lang haar.

Styling powder

De styling powder is een poeder die je direct kan aanbrengen bij de haarwortels of via je handen aanbrengt in het haar. Styling poeder gebruik je wanneer je meer volume wilt creëren en je haar dikker wilt laten lijken. breng je de poeder aan in droog haar. En uiteraard föhn je je haar niet na het aanbrengen, maar kan je meteen je favoriete stylingproduct gebruiken na het aanbrengen van de poeder. Dus wanneer je wat meer volume wilt en dikker haar, dan is een styling powder een van de betere haarproducten voor mannen. En indien gewenst kan je daarna nog een ander product gebruiken, maar dat is lang niet altijd nodig.

 

Geplaatst in Clay / Klei, Gel, Haarlak, Haarstyling, Paste, Volume, Wax.